Delovanje bioresonančne terapije temelji na znanstvenih dognanjih biofizike in kvantne mehanike. Znano nam je, da so materije sestavljene iz energije, ki seva in niha. Prav tako nihajo tudi naši organi (ledvice nihajo drugače kot jetra).

Vsi organi, celice v telesu oddajajo določeno frekvenco. Poleg zdravih fizioloških frekvenc telo obremenjujejo tudi patološke-bolezenske frekvence. Ta nihanja zaznamo s pomočjo bioresonančne naprave, ki zna ločiti zdrava fiziološka nihanja od patoloških. Naše telo ima možnost samozdravljenja. Tipičen primer so virusna obolenja. Telo se bori in se poskuša vrniti v prvotno stanje, ki je bilo pred obolenjem. Problem pa nastane ko je tega preveč. Današnja hrana, električne, geopatske in toksične obremenitve okolja, razne infekcije privedejo do tega, da je naše telo dnevno preveč obremenjeno in nam možnost samo ozdravitve zmanjšuje. Sod je kmalu poln in začne puščati. To se pokaže na telesu kot alergije, bolečine, glavoboli, kožne bolezni,…

Bicom Optima je bioresonančna naprava, ki že leta uspešno oslabi, okrepi ali pa inventira patološka-bolezenska stanja in jih pošlje nazaj v telo. Telo ima spomin in možnost samozdravljenja in ko odpravimo vse obremenitve telesa in pošljemo v telo prave frekvenčne vzorce, se la ta lahko povrne v prvotno zdravo okolje. Na ta način naravno pozdravimo naše telo. Pomembno pa je tudi, da se odpravijo vzroki bolezni in ne samo posledice!